یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات عنوان کرد :

ضرورت تکميل زنجيره پژوهش ها در کشور

امير حسين دوايي مرکزي

شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲:۰۰


معاون فناوري و نوآوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، گفت : پژوهشي موفق است که از اثر بخشي آکادميک به اثربخشي تجاري و اقتصادي و در مرحله بالاتر به اثر بخشي اجتماعي و انساني برسد.

وايمکس نيوز- دکتر امير حسين دوايي مرکزي معاون فناوري و نوآوري اين وزارتخانه در مراسم دومين دوره جايزه مصطفي (ص) که نشان عالي علم و فناوري جهان اسلام است ، گفت : اين جلسه فرصت مغتنمي براي باز انديشي در حوزه پژوهش و فناوري براي پژوهشگران ، طبقه خلاق ،  سياستگذار و فعالان صنعت ICT و شرکت هاي دانش بنيان است.
وي با طرح اين سوال که پژوهش موفق چيست ، پاسخ داد : پژوهش موفق اينگونه تعريف مي شود که در ابتدا اثر بخشي آکادميک  و بعد اثر بخشي تجاري و اقتصادي  و در مرحله بالاتر اثر بخشي اجتماعي و انساني داشته باشد.
دوايي تاکيد کرد : اين زنجيره اگر از ابتدا تا انتها طي شود از پژوهش هايي که فقط اثر بخشي آکادميک دارند  ارزش بالاتري دارد.
وي با اشاره به برگزيدگان جايزه مصطفي ( ص ) ، پروفسور شکرالهي و ارول گلنبي ، تصريح کرد : اين دو نمونه اي خيلي مشخص هستند از اينکه به چه صورت مي تواند يک پژوهش دانشگاهي به اثر بخشي تجاري و اجتماعي ختم شود.
معاون فناوري و نوآوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه در گذشته اين چرخه بسيار طولاني تر بوده است، افزود :  به طور مثال لورد کلوين که با صفر کلوين شناخته مي شود نخستين کسي بود که ايده استفاده از انتگرال هاي فيزيکي را براي حل معادلات ديفرانسيل مطرح کرد، در حالي که در حدود 80 سال طول کشيد با اختراع کامپيوتر آنالوگ اين ايده به عنوان يک سکوي پرتاب خيلي مهم براي فناوري ظاهر شد.
وي با تاکيد به اينکه اين چرخه امروز سريعتر شده است ، گفت :    در حوزه  ICT ، موضوعات تحقيقاتي در تيم هاي مهندسي که به بازار متصل هستند تعريف مي شود و پاسخ خود را در موارد چالشي از حوزه پژوهش هاي اصيل مي گيرد.
دوايي در ادامه افزود : طبيعي است که نمي توان يک نيازي در تيم مهندسي تشخيص دهيم و انتظار داشته باشيم که پژوهش اصيلي از همين لحظه آغاز شود و در زمان مناسب به ما پاسخ دهد و ما حتما بايد يک جريان پژوهشي ماندگار از گذشته شروع کرده باشيم که مانند آب زلالي در جريان است و بنا به نياز از اين آب برداشت مي کنيم و اين  پژوهش يک مشکلي را در حوزه تکنولوژي براي يک تيم مهندسي که به بازار متصل است حل مي کند .
وي تصريح کرد : اين تجربيات در کشور ما وجود دارد و بايد تکميل شود و اين جلسه فرصت مغتنمي ايجاد مي کند که درس هاي بين المللي را در کنار جايزه مصطفي (ص) ياد بگيريم و مدل هاي بومي شده آن را در کشور استفاده کنيم.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو